Fredag 31:a december

Kikar in en snabbis och vill passa på att önska er alla



GOTT NYTT ÅR!

Var rädda om varandra, er själva och så går vi in i 2011
med inställningen att detta blir ett kanonår.

Nu ska jag kolla in mina recept och se så att jag är på banan.
Duka och fixa tunnbrödskorgarna.

Vill ni så ses vi nästa år (imorgon)!
XOXO


Torsdag 30:e december

Åhh, vad drygt.
Näsan rinner , huvudet bankar och känns som jag har feber emmellanåt.
Ska ta mig ett glas vin ikväll och sen 1 alvedon när jag lägger mig så kanske
man jagar ut bacillerna tills imorgon.
De kan iallafall ta tjänstledigt tills på lördag....

Idag har jag och Alva varit ute på tur.
Först Systemet för att inhandla proviant till imorgon.
Sen snyggade jag till frisyren.
Måste se någorlunda ut inför nya året.
Sen drog vi en snabbsnoa på stan.

Träffade min goa svägerska.
Hon tar gubben med sig och drar till Thailand på fredag nästa vecka.
Det är dom SÅÅÅ värda.
Hoppas de har trevligt och njuter av ledigheten.
Avundsjuk.....nä inte alls jag sitter gärna här i 10minus (minst).

Har nu riggat bord och stolar.
Bara att duka och göra det sista efter lunch imorgon.
Ska bli så roligt.
Vi blir 11 vuxna och ett gäng barn.
Bara kära vänner med barn.

Gissa vad vi ska göra ikväll?



Först ska jag kika på Skidskytte vid 18.

Ha en bra kväll näst sista kvällen på 2010.

Mätt och belåten.....

Idag har vi gjort den goda fisksoppan igen.
Måste bara tjata om den igen.
Den är sååååååååå god.
Tycker ni om fisk måste ni prova den.
Lätt att göra oxå.
Mustig och god.
Vi delade på en kall öl till, toppen!

1/2 torskblock, skuret i kuber
3 laxfiléer, skurna i kuber
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk räkor i lag
1 burk outspädd tomatsoppa (ca 500 g)
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl vatten
1/2 dl finklippt dill
salt & vitpeppar

Hacka lök och vitlök och låt det fräsa i lite smör i en kastrull. Häll på vatten och grädde och koka upp. Lägg i fisken och låt sjuda på medelvärme 5-10 min (beroende på storlek) tills fisken är färdig. Häll på tomatsoppan och hackad dill.

 

Smaka av med salt & peppar och låt puttra en liten stund. Häll i räkorna och låt dem bli varma.


Servera med aioli och ett gott bröd.

Det är så roligt när ni kommenterar.
Marie: Ska bli hur skoj som hellst att ni kommer.
Pappa: Den är fin, lite annorlunda bara ☺

Nu bloggrunda innan jag ska ta Nezeril och sova.